Zujovic: În Serbia există forțe proeuropene!

 

Vineri, 02 august 2019 / Bulioț, Serbia / TimocPress

Djordjo Zujovic, membru al Președinției
Partidul Democrat Liberal
 
 

 

Una Vasileviici

Olenikova advokatska karijera opredeljena je pretežno zaštitom ljudskih i manjinskih prava. Radio je kao advokat u više domaćih i međunarodnih organizacija, poput Norveškog saveta za izbeglice, Danskog saveta za izbeglice, Mercy Corps i Fonda za humanitarno pravo, gde je pred domaćim i međunarodnim sudovima zastupao nacionalne i verske manjine, interno raseljena lica, izbeglice i žrtve ratnih zločina. Na sličnim slučajevima radio je i u beogradskom Centru za prava manjina i Evropskom centru za prava Roma u Budimpešti. Tokom 2010. je u UNDP u Beogradu radio na poziciji nacionalnog konsultanta zaduženog za analizu primene Krivičnog zakona u delu koji tretira diskriminaciju. Godinama unazad angažovan je i u Pravnoj službi Gej strejt alijanse. U pokretu za čijeg lidera se kandiduje trenutno obavlja funkciju člana Izvršnog odbora i šefa pravnog tima.

Jedna od prvih presuda za govor mržnje protiv urednika Informera izvojevana je uz pomoć advokata Olenika.

VIDEO MATERIAL

GALERIE FOTO

     

    

    

 

Donor

"Acest proiect este realizat cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni" 

http://dprp.gov.ro/web/

 

"Conţinutul acestui material nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de Pretutindeni"

Parteneri

Comitetul pentru Drepturile Omului Nigotin

 

Romanian Global News

 

 Radioteleviziunea Voivodinei RTV

Comunitatea Rumânilor din Serbia

 

Partia Neamului Rumânesc

 

Foaia românească

Comunitatea Românilor din Serbia

 

UNIREA TV

 

BucPress