Vlaška narodna stranka izlazi na lokalne izbore 2020. u Kučevu i Boljevcu

 

Una Vasiljević

Mada su izborni uslovi jako loši, Vlaška narodna stranka od osnivanja funkcioniše u veoma nepovoljnim okolnostima, te se sadašnje stanje po malo čemu razlikuje od prethodnih izbornih ciklusa. Jedina razlika je što su lošim izbornim uslovima sada zahvaćene i većinske opozicione partije, pa se generalno izborna situacija može proceniti kao lošija. Međutim u odnosu na poziciju VNS nema bitne razlike. U uslovima medijske blokade, pritisaka na aktiviste i nedostatka finansija za najelementarnije potrebe stranačkog života, VNS smatra da ipak ne treba odustajati od borbe i dopustiti da zemlja sklizne u potpunu diktaturu.

Da bi se sprovodio program za koji se VNS zalaže, potrebno je da se ima učešće u političkom životi i vlasti. Zalaganje za potrebe vlaške zajednice neće doći ni od koga sa strane osim od pripadnika i političkih pedstavnika same zajednice. Zato je ova neprekidna borba neophodna.

Lista za izbore u Boljevcu ima 25 Kandidata od toga 11 žena. Nosilac liste za Boljevac i kandidat VNS za predsednika opštine je Dejan Karabašević, diplomirani inženjer elektrotehnike.

Vlaška narodna stranka izlazi samostalno na izbore u Boljevcu, dok u Kučevu ide u koaliciju sa Jedinstvenom Srbijom. „Na koaliciju u Kučevu smo se odlučili pre svega zbog sličnih stavova sa Jedinstvanom Srbijom u odnosu na lokalne probleme Kučeva. Drugi razlog je bio nedostatak resursa VNS da se samostalno organizuje za lokalne izbore u Kučevu imajući u vidu loše izborne uslove“-kažu u Vlaškoj narodnoj stranci.  

Na listi za Kučevo se nalaze 31 kanditata za odbornika, od toga 13 žena. Prva na listi je studentkinja iz Kaone Kristina Jovanović.

 

VIDEO MATERIJAL

 

FOTO GALERIJA 

 

   

  

 

 

 

 

  

 

    

    

    

      

  

      

      

      

Donator

"Ovaj projekt je podržan od strane Odeljenja za prekogranične Rumune"

http://dprp.gov.ro/web/

 

"Sadržaj ovog sajta ne predstavlja zvaničnu politiku Odeljenja za prekogranične Rumune".

Partneri

Odbor za ljudska prava Negotin

 

Romanian Global News

 

 Radio-televizija Vojvodine RTV

Zajednica Vlaha Srbije

 

Vlaška narodna stranka

 

Foaia românească

Zajednica Rumuna u Srbiji

 

UNIREA TV

 

BucPress