Završna konvencija koalicije "Mi ili oni! Ujedinjeni za Bor"

 

Una Vasiljević

Skup je otvorila profesor Svetlana Anđelković, prva na listi, ispred Demokratske stranke, koja je skrenula pažnju na loše uslove u kojima se nalazi prosveta u Srbiji i nezahvalan položaj prosvetnih radnika nad kojima direktori vrše pritisak da daju svoj siguran glas.

Dr Predrag Balašević obratio se skupu ispred Vlaške narodne stranke rečima "Već smo pobedili", osvrnuvši se na pokušaje suparničke stranke da sabotira skup. On je dodao da 4.marta postojeću vlast treba poslati u zaborav i pozvao sve ljude da glasaju.

“Pobeđujemo ubeđeni da može bolje i više, hrabrije i drugačije”, poručio je nosilac liste, diplomirani inženjer Dragan Marković rekavši da „ova koalicija neće da laže građane kao aktuelna vlast, da neće da beži od bilo koje i kakve istine, da neće da zatvara medije u kojima, kao u nakaradno privatizovanoj TV Bor, nigde nema onih koji drugačije misle“.

Za govornicom su se našli i Radiša Todorović iz Demokratske stranke Srbije, kao predstavnik penzionera, Goran Golubović, predstavnik pokreta Zajedno za Srbiju, Snežana Micevski Tasov, ispred Pokreta slobodnih građana, Miloš Stojadinović, član izvršnog odbora Demokratske stranke za istočnu Srbiju i predsednik glavnog odbora Demokratske stranke za Zaječar, kao i Nenad Stojanović u ime Grupe inženjera TIR-a.

U konvenciji su učestvovali i specijalni gosti iz Beograda. Saša Janković, predsednik Pokreta slobodnih građana, podsetio je Borane da je na njima da spasu svoj grad i “pomognu Srbiji da progleda, da više ne drhti pred oholom bratijom”.

Janko Baljak, član političkog saveta Pokreta slobodnih građana i priznati dramaturg i režiser, koji je, obrativši se prisutnima, rekao kako oseća pozitivnu energiju u sali i istakao kako "činjenica da se više koalicija ujedinilo je samo dokaz da ideološke razlike nisu ništa u odnosu na zlo koje je na vlasti" i dodao kako su izbori u Boru podjednako važni kao oni u Beogradu.

Poznati dramaturg i scenarista, Siniša Kovačević, izrazio je divljenje što je ova koalicija prepoznala opasnost od vlasti i istakao kako se svaki građanin mora zauzeti za odbranu svoje slobode.

Lista “Mi ili oni” Ujedinjeni za Bor", okupila je oko sebe predstavnike šest političkih partija, što predstavlja kuriozitet u skorije vreme. Ova lista opozicionog bloka imaće svih 35 odborničkih kandidata za izbore na lokalnim izborima u Boru, 4. marta, a čine je: Demokratska stranka, Narodna stranka, Vlaška narodna stranka, Demokratska stranka Srbije, Zajedno za Srbiju, Pokret slobodnih građana i Socijaldemokratska stranka.

Ova ujedinjena politička grupacija imaće broj 3 na opštinskoj izbornoj listi.

VIDEO MATERIJAL

 

FOTO GALERIJA

      

      

   

   

   

 

Donator

"Ovaj projekt je podržan od strane Odeljenja za prekogranične Rumune"

http://dprp.gov.ro/web/

 

"Sadržaj ovog sajta ne predstavlja zvaničnu politiku Odeljenja za prekogranične Rumune".

Partneri

Odbor za ljudska prava Negotin

 

Romanian Global News

 

 Radio-televizija Vojvodine RTV

Zajednica Vlaha Srbije

 

Vlaška narodna stranka

 

Foaia românească

Zajednica Rumuna u Srbiji

 

UNIREA TV

 

BucPress