„NAČELNIK POLICIJE U BORU DA PODNESE OSTAVKU“!

 Sara Prvulović

 

Novinarima su se obratili novoizabrani odbornici ove koalicije Dragan Marković, Svetlana Anđelković, Goran Golubović, Srđan Marjanović i Igor Janković, kao i Nenad Stojanović ispred inženjera RTB-a.

 

Tema konferencije bili su nedeljni lokalni izbori u Boru i nepravilnosti koje su pratile ove izbore. Konferenciju je otvorio nosilac liste Dragan Marković, koji zajedno sa ostalim učesnicima konferencije ukazao na naredne korake ove koalicije i zahtev da načelnik borske policije podnese ostavku jer nije obezbedio kako oni kažu nesmetane izbore u borskoj opštini. Kažu da su vršeni pritisci, ucene, pretili su otkazima, degradacijom na poslu, smanjenjem plata, obećavali su zaposlenja nezaposlenima, pomoć nemoćnima, nekima da očiste sneg ako glasaju za njih?! Vozila javnih preduzeća su tokom izborne kampanje stavljena na raspolaganje aktuelnoj vlasti. Odbornici Koalicije MI ILI ONI tražiće odgovornost rukovodilaca ovih preduzeća! „Tražimo ostavku načelnika PU u Boru, jer je dozvolio da veliki broj lica sa vozilima bez registarskih oznaka pred i na sam dan izbora „okupiraju“ grad i sela preuzimajući ingerencije policije. Tražimo ostavku, jer ništa nije učinjeno da se omogući nesmetano odvijanje izbornog procesa. Naprotiv! Nije se delovalo i pored poziva organima reda i pisanih obaveštenja, prijava! NN lica su plaćali glasove, delili paketiće, čekalo se u redu za dve-tri hiljade dinara za glas, par konzervi.“ – čulo se na konferenciju za novinare.

 

U lokalni parlament ulaze koalicija Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije  sa osvojenih 58,52 odsto glasova, koalicija opozicionih stranaka „Mi ili oni! Ujedinjeni za Bor“  sa osvojenih 16,48 odsto glasova, koalicija pokreta Dosta je bilo i Dveri Srpske  sa 8,17 odsto glasova i Most  koji je dobio 4,01 odsto glasova.

 

SNS – SPS će imati 24 odbornika, Mi ili ONI sedam,  Dosta je bilo i Dveri Srpske tri odbornika i Most, jednog odbornika.

 

 

VIDEO MATERIJAL

 

 FOTO GALERIJA

    

Donator

"Ovaj projekt je podržan od strane Odeljenja za prekogranične Rumune"

http://dprp.gov.ro/web/

 

"Sadržaj ovog sajta ne predstavlja zvaničnu politiku Odeljenja za prekogranične Rumune".

Partneri

Odbor za ljudska prava Negotin

 

Romanian Global News

 

 Radio-televizija Vojvodine RTV

Zajednica Vlaha Srbije

 

Vlaška narodna stranka

 

Foaia românească

Zajednica Rumuna u Srbiji

 

UNIREA TV

 

BucPress